Montagemateriaal vlonderplanken

De juiste vlonderplanken zijn gekozen en er kan begonnen worden met de montage. Bij composietschutting.nl bieden wij de mogelijkheid om de vlonderplanken te laten plaatsen door onze vakmannen om daar zelf geen omkijken meer naar te hebben. Naast de montage van de vlonderplanken kunnen we uiteraard ook de schuttingdelen of tuindeuren op de juiste manier verwerken in jouw tuin of terras. Ben je echter zelf vrij handig of ga je een leuke doe het zelf klus niet uit de weg, dan vind je bij ons ook de juiste producten en instructies voor de montage van je composiet vlonderplanken.

Filter & sorteer
  • Doos clips en rvs schroeven 50 stuks

     12,50
  • Start clips en rvs schroeven 15 stuks

     15,50

Montage vlonderplanken met slijtvast montagemateriaal

Omdat een van de grootste voordelen van onze composiet vlonderplanken is dat je er nauwelijks onderhoud aan hoeft te plegen moet ons montagemateriaal ook minimaal zolang mee kunnen. De montagematerialen zijn dan ook gemaakt van kunststof of RVS. Van kunststof weten we allemaal dat het jaren mee kan gaan voordat het zijn kracht verliest en voor RVS is dat net zo. RVS, dat staat voor roestvast staal, is een legering die ervoor zorgt dat het materiaal niet gaat roesten wanneer het in aanraking komt met vocht en daardoor niet zijn kracht verliest. Door deze eigenschap zijn RVS schroeven met name geschikt om buiten te gebruiken voor bijvoorbeeld het monteren van schuttingen of vlonderplanken.

Montageclips voor vlonderplanken

Om de vlonderplanken op de juiste manier te monteren maak je gebruik van clips en zijn te verdelen in start- en eindclips en in de gewone clips. De start- en eindclips gebruik je zoals de naam al doet vermoeden bij de eerste plank die je legt en bij de allerlaatste. De andere clips, T-clips genoemd, gebruik je om alle tussenliggende planken mooi recht naast elkaar te krijgen met overal dezelfde ruimte tussen de planken.

De start clips zijn gemaakt van RVS en worden doormiddel van een schroef op de onderbalken gemonteerd waarna je groef van de plank erin kan schuiven. Wanneer de eerste plank op zijn plek ligt pak je een T-clip en ook deze schuif je in de groef van de plank en boor je met een RVS schroef vast in de onderbalk. Dit proces herhaal je tot je bij de laatste plank bent en daar gebruik je weer een start clip die je nu dus als eind clip gebruikt. Het monteren van de laatste vlonderplank en start clip vergt wat uitleg en daarom vind je hier een uitgebreide instructie.

Hulp nodig of behoefte aan extra informatie?

Wanneer je opzoek bent naar wat extra informatie over het zelf monteren van de composiet vlonderplanken of een van onze andere producten kun je via deze pagina contact met ons opnemen en dan helpen we je zo snel mogelijk verder.